joi, 29 mai 2014

Copil destept- ce sa faci pentru asta

Mandria unui parinte este nimeni alta decat propriul copil. Este si normal sa il vada ca si perfectiunea intruchipata si cine nu s-ar bucura ca tocmai copilul sau sa fie recunoscut ca fiind de o inteligenta aparte? Mai mult decat atat, fie si sa nu exceleze parintii isi doresc copii destepti.



Desi nu este o reteta pentru asta se crede ca sunt lucruri pe care mamele sa le faca:

  • Alimentatie cat trebuie. Pentru ca inteligenta se "masoara" dupa volumul creierului se crede ca a manca suficient cat pentru doi va duce in cele din urma la o inteligenta satisfacatoare a copilului datorata unei bune dezvoltari in uter. Astfel studiile arata ca in functie de cat de mare este copilul la nastere pe atat va fi de destept. In orice caz se va creste cu 300 de calori masa obisnuita. 
  • Alimentatia sanatoasa. Se crede ca poftele pe care gravidele le au nu sunt simple mofturi ci ceea ce tradeaza modul in care se ofera organsimului cele necesare. Cu alte cuvinte propriul organism este atat de inteligent incat sa ofere indici despre ce ii lipseste. 
  • Evitarea stresului. Conform specialistilor stresul in timpul sarcinii este inamicul pentru nivelul de inteligenta al copilului, reducand sansele acestuia de a avea un IQ mai ridicat cu pana la 8 puncte. Poate chiar sa si reduca din dimensiunea creierului ca si dezvoltare. Dupa caz activitatea fizica de zi cu zi ar putea sa reduca din stres. 
  • Nu se exclude sportul. Beneficiile pe care le avem de la sport sunt multiple si includ si faptul ca travaliul este mai usor si mai scurt daca sportul face parte din viata noastra. Fara sa se exagereze insa si cu maxima precautie pentru ultima parte a sarcinii. 
Una peste alta pentru copii sanatosi si destepti avem nevoie de mame sanatoase si destepte care fac alegeri bune si cu responsabilitatea duc o sarcina buna. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.