joi, 15 mai 2014

Sanantate prin simplitate

Mereu pe fuga intre locul de munca si casa, intre treburile casei si stresul de zi cu zi mancam pe fuga, intr-un stil ce caracterizeaza de fapt intreaga viata. Ajungem sa ne simtim tot mai rau si nu stim de ce. Sanatatea ta sta in primul rand intr-un echilibru. Si cand credeai ca ai nevoie de reguli stricte afla cu doar putin efort iti pastreaza sanatatea la cote satisfacatoare:


  1. Mananca cat mai des in familie. Mesele cu cei dragi, intr-un cadru placut sunt mai gustoase in primul rand si mai mult decat atat te avantajeaza sa fii relaxat si bine dispus si astfel sa ai un ritm de mancat foarte bun. 
  2. Mixeaza mai mult pe retetele de la bunici. Daca ne gandim ca in trecut nu existau atat de multe substante chimice, ceea ce avem astazi pentru a mari valabilitatea unor produse atunci suntem tot mai castigati sa avem parte de mancare sanatoasa 100%. Du mai departe traditia de asa natura si bucura-te de gustul divin al acestor feluri de mancare. 
  3. Nu te feri de produse congelate. Multi au impresia ca nu sunt fresh ori acele fructe si legume ce stau cu zilele pe rafturi crezi ca sunt mai bune? In plus produsele congelate se pastreaza mai mult timp si sunt la fel de bune, asta daca stii cum sa le folosesti. 
  4. Este adevarat ca gustarile intre mese sunt necesare pentru a nu lasa organismul sa resimta nevoia de foame insa ar trebui sa mizezi pe fructe si pe legume in acest sens. 
  5. Consuma mai multe supe. Asta indiferent despre ce leguma este vorba, supele nu te ingrasa in schimb iti ofera un continut nutritiv ca la carte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.