miercuri, 4 iunie 2014

De ce sa consumi si sa te bazezi pe uleiul de masline

Mult subestimat de unii, considerat scump si prin urmare de natura sa nu fie atat de folosit in bucatarie uleiul de masline este mai bun decat credeai. Ce te faci cand nu mai ai alt tratament cine stie ce crema scumpa pentru unghii sau ten uleiul poate inlocui cu succes astfel de produse.

Surprinzator insa total adevarat uleiul de masline este benefic pentru:

  • Repara fermoarul stricat. Ai nevoie de un unguent rapid care sa faca fermoarul sa se deschida sau sa se inchida mai usor si uleiul de masline te ajuta rapid. 
  • Pentru cei care sufera de sforait se crede ca un gat uscat poate scoate sunete variate si deranjante astfel ca o lingura de ulei este benefica. Atentie insa sa nu consumi bauturi alcoolice ulterior si sa o iei pe ulei cum se spune caci te culci cu durere de cap daca nu cu sforait. 
  • Pentru scalp si par inseamna hidratare si regenerare. Iti apare matreata si pentru ca ai pielea capului iritata si uscata astfel ca uleiul este benefic. 
  • Pentru piele, toata lumea stie ca uleiul de masline este puternic hidratant. Indicat mai ales pentru cei cu pielea foarte uscata te poti bucura de beneficiile acestuia de vreme ce nu aduce decat naturalul de partea ta. 
  • Chiar si animalele se pot bucura de efectele acestui ulei. Spre exemplu pisica, cea care inghite mult par si il elimina ulterior are nevoie de lubrifiere pentru o "misiune" mai usoara. 
  • Nu in cele din urma din categoria pentru frumusete uleiul de masline inlocuieste cu succes demachiantul. 
Din categoria gospodarie uleiul de masline indeparteaza cu sucees petele de pe mobilier sau este cel care ofera stralucire, iti fixeaza usa si faca ca balamaua sa nu scartaie. Si daca si inoxul are beneficii in a i se reda stralucirea dupa ce se foloseste uleiul de masline ai o lista lunga pentru care sa ai mereu in bucataria ta, uleiul de masline. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.