vineri, 6 iunie 2014

Lectii despre fericire

In timp am tot invatat ce inseamna fercirea si daca nu reusim sa fim in spiritul acestui sentiment cel putin putem sa ne inducem aceasta stare. Tine de fiecare dintre noi sa isi aleaga momentul oportun pentru a se simti bine. Alege sa fii fericit tocmai pentru ca nu esti nefericit.

Intr-un top al lectiilor despre fericire nu este de uitat:

  • Uita mai multe. Asa cum spunea si germanul Albert Schweitzer trebuie sa suferim putin de amnezie. Asta te va face sa uiti de cele rele, de dezamagirile ce vin din partea unora sau a altora. Orice ar fi alege sa nu te incarci cu ura. 
  • Fii bun si altruist. Este o chestiune definita si de stiintifici care spune ca aceste stari determinasecretia hormonului fericirii, a serotoninei. Te vei simti mai bine si mai implinit asa ca orice ocazie de a face o fapta buna inseamna un plus pentru tine. 
  • Ia totul ca o provocare. Se spune ca oamenii stapani pe ei si cu o situatie fianciara isi decid singuri viata si nu asteapta ca destinul sa le fie favorabil. Indiferent de ce moment au in fata lor considera totul o provoare si nu o problema. 
  • Multumirea de sine si nu in cele din urma sa eviti sa te compari cu altii. Asta inseamna sa stii ca ceea ce iti doresti si ti-ai dorit la un moment dat este ceea ce trebuie sa imbratisezi ca atare. Bucura-te de ceea ce ai. 
  • Ai nevoie de optimism si de energie pozitiva astfel ca ar trebui sa te incojori de oameni pe masura ta. Cand in jurul tau ai incurajari ai o influenta pe masura. 
Si nu in ultimul rand cauta-ti echilibrul. Asta inseamna sa nu iei decizii la cald, cand esti nervos insa nici cand esti extrem de fericit caci toate trec. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.