marți, 1 iulie 2014

Pe ce pui mana

Fara sa stii traiesti in medii pline de bacterii, de microbi. Nu este necesar sa poti observa strat de murdarie de vreme ce locurile intens folosite sunt deja cu un risc de bacterii inmultite. Si poate ca acolo unde te astepti mai putin exact acolo vei gasi colonii.

Castile de la telefon spre exemplu nu sunt numai atasate de telefon caci de multe ori se imprastie si se pierd printre lucrurile din buzunare sau din poseta. Se amesteca cu diverse alte produse, se pun in urechi, se lasa pe mese si asa mai departe si nu au cum sa nu fie bogate in microbi.

Ca tot vorbeam de posete cred ca nu te-ai gandit pana acum insa ea te insoteste mereu; pe jps, prin bai, prin sali de orice fel si pe podele de orice fel geanta ta este cea care te urmeaza si troneaza acolo unde o pui. Si  nu de cele mai multe ori este vorba de un mediu steril. Ajungi astfel sa iti dai seama ca sunt mai murdare chiar decat pantofii tai cu care bati asfaltul in fiecare zi.

Trasferul de microbi se realizeaza si prin clantele de la usi, acele zone atinse de numeroase persoane. Insa chiar si in propria casa ai dori sa te gandesti sa dezinfectezi la un moment dat pentru ca din numeroasele dati in care ai pus mana pe clanta, fie ca erai uda pe maini, fie murdara si asa mai departe sunt zone deja infectate.

Telecomanda este si ea de cele mai multe ori un accesoriu caruia nu ii trebuie mult timp pana cand sa iti demonstreze ca are nevoie de o curatare profunda. Nu va mai functiona cand murdaria blocheaza deja butoanele. Si pana sa se  intample asta numai gandeste-te pe unde a ajuns telecomanda ultima data? Prin gura cainelui, sub pat, intre canapele, pe podea? De la sine inteles cat de curata este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.