marți, 19 august 2014

Teama de a face pasul legamantului pe viata

Daca in trecut sa te casatoresti cu cat mai repede reprezenta scopul in viata si astfel femeile ce treceau deja de 20 de ani isi vedeau viata ca fiind neveste in lumea actuala acest concept a disparut se pare. Intr-o oarecare masura se arata si evolutia caci percepem cu alti ochi societatea actuala. Ne dorim realizati pana cand sa ne formam o familie in adevaratul sens al cuvantului.

Care sa fie cauzele? Specialistii spun ca tine de partea economica in mare parte. Dat fiind cat de tare a lovit criza in ultimii ani partea financiara nu mai este una stralucita si  se implica eforturi extraordinare pentru a face pasul decisiv. Cu alte cuvinte inca foarte multi dintre tineri inca locuiesc cu parintii ori casatoria va insemna un domiciliu comun, ceea ce cam da peste cap socotelile.

Mai mult decat atat, exista si o implicatie culturala cand vine vorba de motivele pentru care tinerii nu se mai avanta sa se casatoreasca. Asta pentru ca decizia de a locui impreuna este din ce in ce mai frecventa in zilele noastre astfel ca multi considera ca acel act, acea formalitate nu mai este atat de importanta dat fiind ca mare parte din ce inseamna sa fii casatorit este acoperit de locuitul impreuna.

Concubinajul este oarecum mai avantajos pentru multi caci acestia gasesc mai usor sa se desparta daca ceva nu merge. Independenta este din ce in ce mai dorita si doar o resuscitare a ce inseamna actul in sine ar putea cel putin sa rechilibreze situatia. Insa cifrele actuale arata ca rata casatoriilor a scazut cu 40% si teama de divort este permanenta. Doar traditionalistii si eventual conservatorii inca urmeaza linia clasicului din acest punct de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.