vineri, 26 septembrie 2014

Studiile o confirma: de ce se ajunge la inselat

Nu este prima oara cand auzim despre inselat si cum se pare ca trendul anului se schimba si intensifica acest fenomen. De vina cine sa fie? Atat barbatii cat si femeile inseala desi cele din urma sunt cu mustrari de constiinta asa ca prefera sa puna punct mariajului mai degraba decat barbatii care nu au o problema sa mearga in paralel si din comoditate.

Studiile arata ca motivele pentru care se ajunge la inselat tine si de faptul ca societatea actuala contureaza un cadru perfect pentru asta:

  • Sociologii spun ca barbatii cauta mereu ceva nou. Asa ca cel mai adesea sunt inselate femeile care arata la fel mai tot timpul si nu fac o schimbare. Din nevoia de a nu se plictisi ar trebui sa existe un interes pentru o schimbare din cand in cand. 
  • Tehnologia permite acces la persoane si cadre sociale unde este atat de usor sa se treaca o linie de la decent la imoral si la inselat. Asadar, conform sondajelor de opinie peste 80% din barbati declara ca inseala pentru ca pot si intalnesc si partenerele cu care sa insele pe retele sociale. 
  • Nefericirea duce la inselat. Se pare normal, firesc sa iti cauti zona de confort. Insa interesant este ca se intampla doar cu interes intim. 
Si mai interesant este ca 80% dintre barbati admit ca este o problema sa inseli doar cand esti prins. Nu au mustrari de constiinta si mai cu seama pentru ca nu mai tin legatura cu cele cu care au comis fapta. Asta de cele mai multe ori. Si nu au implicatie emotionala ci prefera sa isi testeze singuri abilitatile de cuceritori. Desi foarte multi nu au reprosuri fata de partenera si nu ar dori sa schimbe ceva anume ajung sa faca asta. Daca e sa le dam crezare sociologilor se pare ca vina nu este a lor ci tine de o chestiune genetica. Au fost vanatori la propriu cand erau mai putin civilizati, acum de ce ar renunta la asta? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.