marți, 30 septembrie 2014

De ce ti-e dor de cand esti parinte

De cand ai devenit parinte viata este una schimbata fara doar si poate. Nu mai timp de foarte multe lucruri si filmul "Moms Night Out" este edificator pentru asta. Mamele poate ca resimt mai mult aceste aspecte.

In fine, responsabilitatea de a avea un copil te da peste cap mai ales in primii ani. Si incepe sa iti fie dor de anumite lucruri:

  1. Spontaneitatea de a face anumite activitati. Poti sa spui adio la iesirile din club, la petreceri si la idei traznite. Intr-o oarecare masura se pare ca poti fi spontan pentru ca cel mic iti va cere anumite lucruri instant insa pentru placerea de timp liber nu prea sunt sanse. 
  2. Viata sociala. Mai greu ai timp pentru cafele si iesiri in oras si pana la urma te-ai simti sa spunem usor rusinata de faptul ca tu iesi si cel mic ramane acasa, stai cu grija sa ca de cele mai multe ori renunti. In orice caz, se pare ca si atunci cand ai timp de asta ajungi in punctul in care vorbesti numai de scutece si de cat lapte ii dai de mancare. 
  3. Timpul pentru tine. Da, se spune ca nu trebuie sa iti anulezi viata insa nu mai ai timp cate 20 de minute cat sotul te asteapta la usa, nu mai ai timp sa schimbi cate 2 tinute. Pui pe tine ce apuci si o iei la drum. 
  4. Fara iesiri la restaurant in doi. Povestea se repeta; fara cel mic nu poti cu el nici atat. Si cu siguranta ca tot restaurantul va sti cand ajungi tu acolo si ce vei servi la masa caci cel mic are grija sa "anunte". 
  5. Fara weekend liber. Nu mai exista acel timp in doi asa ca spune adio si acelei linisti si vacantelor romantice. Se poate, insa cu sacrificiu si eventual cand cel mic poate sa priceapa altfel si sa se acomodeze in alt loc. Pentru unii insa asta inseamna tot ce trece de 10 ani!
Nu spune nimeni insa ca satisfactia este mare si ca nu este mai mare mandrie de a creste un copil, cu toate sacrificiile impuse. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.