marți, 7 octombrie 2014

Cand colegii iti mananca rabdarea

Lucrand cu diverse persoane iti dai seama cat suntem de diferiti. Fiecare cu parerea sa si mai cu seama pentru ca trebuie sa existe puncte comune nu faci altceva decat sa te iriti de fiecare data si sa consideri ca nu mai ai nici rabdare nici calm sa mai faci fata unor astfel de situatii.

In primul rand sa nu uitam ca suntem direct raspunzatori de situatiile in care ne aflam. Asadar, de vreme ce tu permiti sa se intample anumite lucruri inseamna ca ai gresit de bun inceput sa tolerezi prea multe. Asa ca tine cont de asta si intr-o discutie cu respectivul aminteste acel "eu simt". Nimeni nu iti poate contesta sentimentele.

Ai putea fi tu problema? Se prea poate asa ca tine cont de faptul ca nu este tocmai bine sa arunci vina pe altcineva. Gandeste-te in primul rand ca tu ai putea sa fii sursa situatiilor frustrate. Asa ca ai anumite limite, ai o problema, o jena- explicatia spune multe despre tine.

Nu alimenta furia. Este adevarat ca poti ajunge in situatii in care poate chiar intentia celor din jur este sa te aduca la o limita. Dar trebuie sa supravietuiesti si din asta asa ca tine cont de faptul ca alimentarea furiei nu aduce nimic bun. Prefera in schimb sa iti induci starea de bine, sa te calmezi si totodata sa iti calmezi organismul in explozia de nervi, de adrenalina.

Fara implicare emotionala, fii celc are observa. O mare greseala este aceea de a crede ca toti iti sunt prieteni. Pare greu de crezut insa in jurul tau de fapt se intampla sa fie o mica jungla. Competitia este acerba si este cam imposibil ca la un moment dat sa nu simti si tu asta.

Si pentru ca nu degeaba se spune ca oamenii puternici sunt cei care iarta primii, care renunta sa nu uitam ca asta te poate ajuta. De multe ori sa renunti la "lupta" este mai bine pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.