luni, 13 octombrie 2014

Cum te pot imbolnavi chiar hainele pe care le porti

Stim ca din motive de igiena trebuie sa speli orice articol vestimentar pe care il cumperi. Stim de asemenea ca tine si de comoditate, de lejeritate sa purtam anumite haine asa ca nu toate femeile prefera tocurile spre exemplu. Cu toate acestea lumea de fashion poate fi si usor inselatoare.

Cum te pot imbolnavi hainele pe care le porti. E simplu, desi nu iti dai seama de asta. Piesele vestimentare de orice fel ar fi ele daca sunt prea stramte pot afecta atat circulatia cat si respiratia. Spre exemplu curerele prea stramte duc la iritatie locala, la ingreunarea digestiei, in timp ce corsetele pot fi responsabile chiar si de modficarea structurii osoase in zona in care aplica presiune. Si asta este se pare valabil si cand vine vorba de lenjeria modelatoare.

Daca obisnuiesti sa porti atat sutiene cat si rochii sau costume de baie care se leaga dupa ceafa nu scapi de probleme. Apare atat tensiunea musculara, dureri de spate si nu numai caci in cele din urma apar si durerile de cap. Se aplica aceeasi teorie in cazul celor care au sanii mari insa in special pentru cele care nu stiu sa isi aleaga bine sutienul. Deja exista o tendinta de a sta cu capul si umerii cat mai aplecati spre fata. In cazul barbatilor se poate explica prin orele indelungate de stat in fata unui calculator, zi de zi.

Mersul iti poate fi deformat la propriu daca mania ta este sa porti blugi cat mai stramti. Nu numai ca se ajunge la probleme de circulatie semnalate la nivelul picioarelor si a zonei inghinale insa din orice pozitie ar fi vorba este aceeasi poveste de material prea stramt in care efectiv iti inghesui picioarele. Un chin si pentru piele pentru ca nu mai poate sa respire.

Si povestea nu se opreste aici. Aproape fiecare categorie de articole vestimentare are riscurile ei in alegeri proaste. Asadar, de la posete prea mari si pana la haine stramte ajungem sa ne transformam idelaul de frumusete si perceptia despre ce trebuie sa induram cand vine vorba de frumusete.

Un comentariu:

  1. O altă problemă destul de mare o reprezintă materialul folosit la confecţionarea hainelor. Materialele sintetice pot avea efecte negative asupra organismului, implicit şi a stării de spirit.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.