miercuri, 15 octombrie 2014

Durerile in gat si remediile de sezon

Chiar daca varianta alternativa la ceea ce inseamna medicina sunt mereu contestate cel putin cand vine vorba de o simpla raceala si de o banala viroza pe care organismul o poate combate fara medicamente ai dori sa tii cont de ele.

Cand ai dureri in gat, un prim semn de raceala, de boala de sezon ai putea incerca ceva variante simple pentru a combate situatia:

  • Lamaia este cea mai clasica varianta daca se poate spune astfel. Contine si vitamina C si in plus intareste sistemul imunitar. Desi este acra si nu pentru gustul fiecaruia pana la urma tine si de rolul sau antiinflamator si antibacterian care te ajuta in durerile de acest gen.
  • Curmalele sunt si ele benefice. Desi este un remediu mai putin cunoscut asta nu inseamna ca nu sunt bune. Au nevoie sa fie fierte si cu gargara din acel sirop durerile in gat dispar datorita actiunii antiinflamatorii.
  • Mierea este benefica atat pentru a calma pe moment durerile insa si pe termen lung in a trata sursa problemei. In plus, daca nu o consumi ca atare o poti folosi ca si indulcitor pentru ceaiuri din aceeasi nevoie pana la urma.
  • Otetul este si el un remediu bun. Daca o gargara de asa natura nu iti surade atunci cel putin pentru a consuma pe paine pur si simplu inseamna sa ataci bacteriile din gat. 
  • Menta este si ea benefica, din aceeasi lista de optiuni naturale. Menta calmeaza si nu in cele din urma previne infectarea. 
In plus, orice ai bea nu exagera si nu prefera spre exemplu bauturile foarte calde din ideea ca trebuie sa iti calmeze durerea pentru ca asta va irita mai tare gatul si durerea se va intensifica. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.