vineri, 14 noiembrie 2014

Cum sa reconditionezi mobila veche

Ne dam seama in timp ca detinem prea multe lucruri. Pe unele le pierdem in timp caci oricat de trainice ar fi nu au cum sa dureze o viata; uzura isi spune cuvantul in cele din urma. Mobila spre exemplu este cea care se dovedeste a fi utila in prima faza insa in egala masura este cea de care te leaga si amintiri. Nu ti-ai dori sa o pierzi asa ca intr-o oarecare masura o poti reconditiona daca este cazul.

Partea de mare interes este piciorul la o masa. Fara acesta masa nu este stabila si implicit utila. Este de la sine inteles ca ai nevoie de un picior de masa central pentru o buna sustinere si stabilitate. Avantajul de a alege o astfel de piesa face ca si o masa mai veche sa redevina utila.

Te vei gandi ca nu vei putea face o armonie intre elemente daca masa pe care incerci sa o reconditionezi nu are acelasi stil cu piciorul de masa. De fapt picioarele de sustinere din inox sunt utile si potrivite in orice caz. Acestea vin in varianta lor bruta daca se poate spune astfel, cu acel gri specific si luciul sau atragator. Exista si optiunea neagra, de asemenea un stil potrivit in orice caz. Poti crea si un contrast care sa puna masa in cauza in valoare, in cadrul ales.

Marele avantaj pe care il ai cu un picior de masa din inox tine de durabilitatea acestuia. Este acel tip de picior care nu corodeaza, care rezista in timp si care faca ca masa sa poata sustine greutati mai mari. La fel de practic este si stilul unui picior central, ce permite ca lateralele sale sa fie zona libera, deci un stil cu plus de confort pentru momentul de folosire in sine.

Si daca este vorba de o masa din ratan, o masa de exterior poti opta de asemenea pentru un picior de masa pe masura, cel cu design ce include acelasi tip de material. Astfel nici nu vei face o diferenta intre elemente.

Una peste alta, reconditionarea unei mese mai vechi poate fi un bun motiv sa reinvii un stil chiar si vintage, aducand acel aer al amintirilor in casa ta. Si avantajul vine si cu o investitie mai mica de vreme ce nu va trebui sa cumperi o masa completa ci doar un element pentru aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.