marți, 18 noiembrie 2014

Ghid simplu si rapid pentru siguranta in bucatarie

Nu suntem cu totii experti si mai mult decat atat nu suntem cu totii constienti de faptul ca in bucatarie am putea starni mai mult decat dezastrul culinar. Se poate intampla oricui insa tinand cont de faptul ca pentru o prima data cu totii am putea sa ne lovim de o situatie sau de alta iata un mic ghid de care sa tii cont:

  • Esti responsabil de tine insa de cei din jur deja e prea mult. Asa ca nu permite unui animal de companie sa iti fie companie in bucatarie asa cum nici cei mici nu ar trebui sa faca. Si daca nu intelegi ca nu poti fi cu ochii si pe ei si pe oale tine cont ca arsura de ulei este cam greu de suportat. 
  • Verifica cat de bine sunt ascutite lamele cutitelor. Surprinzator sau nu cele mai putin bune ar putea fi si cele care cresc sansele de o accidentare. Aluneca, te lovesti tocmai din intensitatea cu care le tii si incerci sa le manevrezi. 
  • Mentine un echilibru intre ceea ce faci si mediul in care te afli. Nu numai ca ai nevoie de igiena si este de la sine inteles de ce insa orice pata de lichid spre exemplu ar putea fi si cea care te face sa aluneci; accidentele in bucatarie sunt destul de comune insa de evitat. 
  • Nu uita de echipamentul de protectie. Chiar daca suna banal si nu, nu iti vei pune costumul de astronaut pentru a gati este mai indicat sa porti haine  mai largi pentru ca in caz de ulei incins care sare spre exemplu sa nu te arzi rapid. In plus protectia la maini este si necesara. 
  • Sunt si limite. O oala cu apa fiarta ar putea sa iti depaseasca puterea pentru simplul fapt ca esti obosit asa ca fa totul cu rabdare. 
Bucataria poate fi real un inamic daca nu faci totul corect. In acest ritm se prea poate ca  unele sa nu mai isi doresca nici sa intre in bucatarie. De muscat nu musca insa cand nu este tratat ca atare isi arata si ea partile mai putin bune. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.