miercuri, 26 noiembrie 2014

Erori...matinale

Fiecare dimineata este o noua aventura cand vine vorba de modul in care iti definesti inceputul. Trebuie sa ai o stare buna, trebuie sa incepi cu dreptul insa dincolo de asta fiecare etapa din programul de pregatire conteaza in egala masura.

Din sirul de erori matinale se numara:

  • Lipsa luminii naturale. Se crede ca si numai 20 de minute timp in care te bucuri de lumina soarelui inseamna un mare plus. Aceasta regleaza ceasul intern al organismului, este cea care iti regleaza si metabolismul si ai nevoie de asa ceva si pentru un somn mai bun. 
  • Lipsa de apa. Mai ales inca de la inceput de zi sa nu bei apa inseamna sa ii ingreunezi organismului ritmul. Este adevarat ca apa nu tine de foame spre exemplu insa este cea care iti elimina toxinele si regleaza modul de functionare. 
  • Bei cafea fara sa mananci in prealabil, pe stomacul gol. Aceasta iti provoaca dureri de stomac si intr-un lung sir de efecte iti poate afecta digestia si nu numai. In plus, daca mai adaugi si o tigara deja ai parte de o situatie definitorie pentru ce este nociv in viata ta. Tine de faptul ca dimineata iti dublezi sansele de a dezvolta boli si tumori asociate cu astfel de obiceiuri nesanatoase. 
  • Incepi munca fara sa mananci. Corpul are nevoie de energie pentru a "munci" sub diverse forme. Asa ca nu uita ca trebuie sa ii oferi combustibil, insemnand mancare fara de care nu poate sa isi echilibreze nivelul de energie. 
Si mai mult decat astfel de aspecte concrete specialistii considera ca tine si de atitudinea fiecaruia pentru ca inceputul de zi sa fie unul pe masura asteptarilor. Asta pentru ca ritmul haotic te oboseste si mai mult si lipsa de planificare inseamna si un plus de stres cand numeroase lucruri te preseaza. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.