marți, 4 noiembrie 2014

Si cand te indragostesti...devii altcineva

Spuneau mari poeti ca in momentul in care dragostea te loveste din plin parca nu mai esti tu. Intr-un sens poetic, stilistic spus si personalizat e ca si cand ti se pune o alta amprenta. Intr-o oarecare masura este intr-un sens bun insa cu o limita.

Sa fii indragostit inseamna sa fii uituc. Asta pentru ca memoria pe termen scurt este afectata si de vina este o nebunie in randul hormonilor tai. Dar asta nu ar trebui sa te afecteze poate doar cand nu vei sti sa raspunzi ce ai facut cu cheile sau unde ai pus factura mamei.

Cercetatorii au descoperit ca a fi indragostit inseamna sa iti cam pierzi vocea. Desi pare greu de crezut si poate chiar si de depistat se pare ca in randul femininului vocea se subtiaza intr-o nota usoara, subtila. Asa ca au tendinta de a se pisici si de a vorbi pe masura.

Dar si mai surprinzator pare de stiut si de aflat faptul ca a fi indragostit iti scade din bataiile inimii. Poate avea logica numai prin prisma faptului ca iti bate inima mai rar insa mai intens caci de altfel senzatiile care te  incearca sunt cele de tensiune maxima cand efectiv parca nici nu mai poti sa respiri si sa iti controlezi respiratia.

Este totodata fascinant de stiut ca cei indragostiti au tendinta de a simti durerile la un nivel mai scazut. Asta pentru ca receptorii de durere sunt parca ocupati. In fine, cert este ca nu vei mai simti durerea atat de tare, desi totul variaza in functie de modul in care esti sensibil si ce grad de sensibilitate ai.

Latura geloasa este si ea mai intens dezvoltata cand barbatii parca isi incearca dorinta de suprematie, de a scoate in evidenta care este locul lor. Si ca o forma de protectie fata de altii isi doresc sa fie recunoscuti ca si barbat suprem in viata unei femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.