joi, 15 ianuarie 2015

Femeile manager in lumea barbatilor

Avem o pondere de peste 30% in randul celor care sunt manageri ca fiind femei. Avem o pozitie la treapta 53 intr-un top de 126; Romanianu se sfieste sa isi angajeze femei pe postul de manager insa se recunoaste cinstit ca in functia de top tot nu le vad prea bine.

Se crede ca in functie de marimea unei companii decresc proportional sansele ca o femeie sa devina manager. In aceste conditii sansele lor sunt mai mari la inceput. Asta nu inseamna discriminare ci poate doar o diminuare a sanselor cand barbatii considera ca tot ce este grandios li se cuvine.

Ajungem in punctul in care credem ca femeile sunt prea slabe sa conduca. Si totusi, studiile arata ca succesul unei afaceri tine si de implicarea lor, intr-o functie de top. Credem ca cele mai multe sanse sunt in mana unui barbat cand de fapt egalitatea dintre sexe ar fi calea potrivita. Doar ca, practic vorbind, unora le este greu sa piarda din pozitie o femeie care isi permite pauza de a creste un copil spre exemplu.

Prea putini sunt cei care sprijina ca femeia sa poata sa conduca o echipa, sa fie manager, sa ajunga in acest punct si chiar sa continue chiar daca are si planuri de familie. Oricat de sumbru ni se pare insa exista si cazuri mai grave. Mari tari, dezvoltate, demonstreaza asta: Germania are un procent de doar 28% in timp ce Austria este chiar cu o treapta mai mica, de 27. Turcia este codasa, cu 14,3%.

Intr-o lume a barbatilor femeile inca reusesc sa se impuna. Stii cum se spune, cei din urma vor fi si cei dintai! Chiar daca inca nu avem acea egalitate pe care o pretindem viitorul ar putea sa se schimbe cat de putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.