marți, 10 februarie 2015

Ce efecte are stresul pentru tine

Se spune ca din rau iese ceva bine fara doar si poate. Asa ca si atunci cand esti stresat trebuie sa stii ca totul are un avantaj pentru tine. Poate ca nu te-ai fi gandit insa asta te ajuta intr-o oarecare masura. Nu degeaba se spune ca rau cu rau dar mai rau fara rau, daca ma intelegi ce vreau sa spun.

Ramai uimit si totusi stresul te ajuta din punct de vedere al sistemului imunitar. Pentru ca se constientizeaza faptul ca exista un risc de boala organismul se va lupta in perioade de stres pentru a fi la inaltimea asteptarilor. Asadar, cu putin stres e ca si cand ai da un imbold pentru ca organismul sa fie oarecum sprinten si activ in acele situatii in care ai mare nevoie.

In egala masura trebuie sa stii ca aceeasi situatie de stres se poate traduce prin accelerare in cazul nevoii de recuperare. Asa cum studiile arata si in cazul celor care se simt urmariti spre exemplu nivelul de stres creste pe masura ce se simte pericolul si in  egala masura si puterea de vindecare.

Stiai ca tot stresul este cel care te face sa creezi mai multe legaturi umane? S-a dovedit faptul ca acesta este elementul pentru care unii interactioneaza mai mult. Pur si simplu simti nevoia de evadare, de apropiere, de sentimente si atingere umana. Te simti coplesit si parca ti-ai dori sa ai parte de compatimire, de unde si nevoia de a primi cat mai des imbratisari.

Se spune ca din cauza stresului oamenii ajung sa slabeasca. Nu este de mirare de vreme ce asta inseamna sa accelereze intregul sistem. Asa ca partea buna din asta tine de faptul ca spre exemplu se accelereaza si efectul unui vaccin spre exemplu. Tot raul spre bine se traduce totul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.