miercuri, 15 aprilie 2015

Cursuri de dezvoltare vs. autoeducatie

Exista acum tot felul de cursuri care chipurile te ajuta sa te dezvolti. Este o adevarata nebunie ce se intampla cu psihicul uman. Avem nevoei de intelegere, de putere si de sprijin, avem nevoie de tot soiul de aspecte care ne creeaza un confort. Unii nu reusesc si sunt mai sensibili, ceea ce duce la nevoia de ajutor.

Nu spune nimeni ca un curs de dezvoltare nu are si el rezultatele sale. In egala masura conteaza insa si sa fii autodidact si sa inveti singuri cum sa iti controlezi nervii, starile si modul in care actionezi sau cum reactionezi fata de ceea ce ti se intampla. Autoeducatia inseamna si sa realizezi faptul ca ceea ce ti-e dat sa traiesti inseamna in egala masura o lectie de viata. Se spune ca nimic nu este intamplator si indiferent daca vei crede sau nu in coincidente tine cont de faptul ca exista totusi un substrat din care reiese acel ceva pentru care karma iti intoarce anumite episoade.

Revenind la cursurile cu pricina acestea tintesc de regula un necesar de ordinul gasirii unui loc de munca, de profil, sesiuni psihologice pentru a trece de frici si frustrari si asa mai departe. Exista o lista lunga de aspecte ce se rezolva oarecum prin cursuri de acest gen. Yes man? Filmul edificator aici.

Echilibrul in ceea ce facem este pana la urma si limita care o trasam de la sine. Acolo unde nu reusim sa ne gestionam ceea ce inseamna trairile si ceea ce experimentam in viata apelam la ajutor. Cel putin de pura curiozitate de a afla despre alte orizonturi un curs de dezvoltare nu ar trebui refuzat. Si mai apoi, ce ai de pierdut?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.