joi, 9 aprilie 2015

Reguli de bun simt cand vizitezi un copil

Stim cu totii cat entuziasm este pentru cei care primesc in familia lor inca un membru. Pe cat de mic pe atat de mult se impune in vietile altora, micul copil are nevoie de atentie. Asta inseamna nu numai igiena pentru cand il vei vedea insa in egala masura si ceea ce tine de atentie pentru detalii conteaza la fel de mult.

Cand vei vizita un copil, nou nascut, este de preferat sa iti anunti vizita, asta daca nu doresti sa te simti ca in plus. Cel mic are un program, sau nu, la fel ca si intreaga familie. Sa risti sa il vezi dormind nu este o problema insa nu ti-ai dori sa il prinzi in varianta de tipete si planset.

Fara tipete si prea mult zgomot si la propriu si la figurat se tine cont de asemenea de anumite mirosuri. Efectiv nu este indicat ca in preajma celui mic sa se fumeze, sa se bea ceva fierbinte si asta din riscul de a nu varsa pe langa el sau chiar pe el lichidul cu pricina.

Daca esti bolnav stai acasa. E o regula musai, la fel ca si cea legata de spalatul pe maini, mai ales cand chiar iti doresti sa atingi copilul. Multi il percep ca pe jucarie, il iau in brate si il saruta ca si cand ar fi de obligatie sa fie bine primit ca musafir in casa. Nu se poate considera tocmai politicos sa faci asta. A, plus, nu trezi copilul pentru ca acesta nu este obligat sa fie prezent intru totul la fiecare vizita. E copil, are nevoi si nu sta la dispozitia unuia sau a altuia.

Statul prea mult, presarat cu mult sfaturi ce vin din partea asa ziselor cunoscatoare sunt de asemenea aspecte suparatoare pentru parinti. Pana la urma fiecare isi creste si educa copilul exact asa cum considera. Restul e poveste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.