vineri, 3 aprilie 2015

Muzica, moda si evolutie

Dintr-o scurta istorie a evolutiei din moda si muzica nu putem sa nu amintim de Madonna, printre altii. Descopera cateva aspecte curioase despre acest domeniu. 

Anii 1980 pot fi rezumati in trei cuvinte: "Madonna" si "Michael Jackson". Moda impusa de Madonna era caracterizata de bluze de dantela, fuste purtate deasupra pantalonilor, bijuterii cu teme crestine si parul vopsit si a fost una dintre multele dati in care influenta acesteia s-a resimtit in moda. Succesul unor formatii de glam metal (Aerosmith, Poison, Bon Jovi) a popularizat parul lung tapat, atat pentru barbati, cat si pentru femei. De asemenea hainele neon au invadat decada si bunul gust.

Anii 1990 au fost divizati intre stilul urban promovat de 2Pac, TLC si Queen Latifah si stilul teen pop, promovat de Spice Girls, Backstreet Boys si Britney Spears. Gecile de baseball si blugii largi, treningul si sepcile intoarse au fost populare pentru barbati in acesti ani, precum si cerceii veriga, pantofii cu platforma si tricourile largi pentru femei.

In sfarsit, anii 2000 sunt reprezentati de esarfe, pantaloni cu talie joasa si stramti pe picior, precum si tricouri cu mesaje, adesea amuzante sau hainele cu imprimeu militar. Printre artistii care au influentat moda acestor ani se numara Eminem, Kylie Minogue, Jonas Brothers, Lindsay Lohan, Katy Perry, Lil Wayne si Gwen Stefani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.