duminică, 10 mai 2015

Adolescent terorist in Australia

Un adolescent din Australia ar fi planificat un atact cu o bomba si a fost chemat in instanta pentru copii acuzati de acte de terorism. Adolesenctul, in varsta de 17 ani, numele nu se poate face public din cauza unor motive legale, a fost arestat din casa sa din suburbiile nordice din Melbourne, vineri seara. Politia a declarat ca arestarea sa a fost bazata pe un complot pentru a detona trei bombe artizanale in oras. Acesta a fost arestat preventiv.

Adolescentul nu a aplicat pentru cautiune si se va confrunta cu instanta, din nou, pe data de 26 mai. El a fost acuzat de implicarea sau planificarea unui act terorist, fiind, de asemenea, acuzat ca ar avea elemente conectat la un complot terorist.

Potrivit presei locale, niciun membru al familiei sale nu a aparut la instanta de judecata. Acesta a renuntat de curand la scoala ai a postat declaratii radicale pe retelele de socializare.

Australia se confrunta cu ceea ce a fost odata ceva de neconceput- inamicul sau din interior. Autoritatile sunt din ce in mai preocupate de cei impresionabili sau de cei marginalizati. In luna martie, doi frati adolescenti au fost controlati de personalul de securitate a aeroportului din Sydney, dupa ce au fost suspectati ca ar fi incercat sa plece in Siria pentru a se alatura oragnizatiei islamice.
Peter Dutton, Ministrul Imigratiei, a declarat ca acesti ar fi copii si nu niste ucigasi, dar recrutarea de adulti sau de copii de catre activisti este o reala provocare pentru agentiile de informatii.

Tareq Kamleh, un medic care a reusit sa se strecoare in mediul online, a impins patria sa intr-un film de propaganda IS, unde a solicitat ajutorul altor medici din Australia sa-l urmezee in Siria.

Aceasta arestare apare dupa ce alti cinci adolescenti au fost retinuti luna trecuta, tot in Melbourne, pentru planificarea unui atac asupra ceremoniei Anzac Day.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.