Te-ai intrebat vreodata de ce avem senzatia de mahmureala? De obicei acest lucru apare din cauza ca luam decizii proaste in legatura cu cantitatea de alcool pe care o bem, iar nu de multe ori aceasta cantitate poate omora trei cai deodata. Toata lumea are o poveste legata de mahmureala, care nu este foarte departe de celebrul film Hangover, insa ce-ar fi daca supraconsumul dramatic nu ar fi atat de vinovat? De ce au unii oameni o mahmureala urata, doar dupa cateva pahare de bere? Conteaza oare ceea ce bei? Multumita unor cercetatori, azi putem afla ce se afla in spatele senzatiei de mahmureala, atat de dispertuita de cei care consuma alcool.
Toti avem o teorie cu privire la stilul de a bea: vinul dupa bere e placere, berea dupa vin e un chin.... Da, nu ar trebui sa te bazezi pe aceasta zicala.
Dr. George Koob, directorul Institului National American pentru studiul Abuzului de Alcool si al Alcoolismului (National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism), din cadrul National Institutes of Health, sustine ca nu exista niciun leac pentru a trata mahmureala. „Nu exista medicamente pe care sa le iei atunci cand ai o mahmureala, iar noi nu acordam fonduri pentru obtinerea unor astfel de medicamente”, a declarat el într-un interviu.
Totusi, pentru a evita mamureala incerca sa eviti combinatia intre mai multe tipuri de bauturi alcoolice. In momentul in care le mixezi, poti avea o mahmureala urata, care te va face sa stai in pata toata ziua.
Mahmureala este cunoscuta deoarece ne da dureri de cap- esti deshidratat, alcoolul fiind un bun diuretic poate cauza cresterea procesului de urinare si astfel te poti dezhidrata foarte rapid. Cand vine vorba de dureri de cap, multi prieteni ne-au recomandat sa bem un pahar de apa si sa ne bagam inapoi in pat. Aceasta ar fi o solutie, insa nu poti face foarte multe lucruri pentru a trata mahmureala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc!
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.