joi, 14 mai 2015

Sfaturi pentru a lua examenele in sesiune

Mai este foarte putina vreme si va veni sesiunea. Si stiu, la fel ca toti studentii, obisnuiti sa lasati totul pe ultima suta de metri. De fapt, timpul trece extrem de repede si din acest motiv trebuie sa faceti astfel incat sa va pregatiti din timp pentru a face fata cu brio perioadei de sesiune. 
In continuare vom prezenta cateva sfaturi pentru a trece cat mai usor peste sesiune. Iata ce ar trebui sa faci pentru aceste lucruri:
In primul rand trebuie sa stii ca va trebui sa faci diferite lucruri pentru a asimila o cantitate cat mai mare de informatii intr-un timp foarte scurt. Daca vrei sa obtii aceste lucruri trebuie sa stii ca ai nevoie de opt ore de somn, care implica si timp liber sau relaxare, dar si opt ore de studiu. Asa vei reusi sa inveti in adevaratul sens al cuvantului. Este foarte important sa ai o lumina buna in incapere pentru ca sa nu iti oboseasca creierul si sa nu mai fii suficient de eficient. Gasesti o lampa cu led doar la lincos, iar aceasta te va ajuta sa te mentii in forma si sa te poti concentra strict pe materie.
Apoi, poti sa apelezi la medicamente pentru a avea o memorie mult mai eficienta. Sigur ca nu este bine sa faci abuz de medicamente insa se recomanda vitamine, consumul fructelor si legumelor sanatoase si alte plante sanatoase care fortifica rezistenta organismului la diferiti factori de stres.
De asemenea, trebuie sa uiti de emotii pentru ca acestea nu sunt nicioodata productive. In momentul in care stii cat de cat materia pentru un anumit examen, emotiile vor disparea. Trebuie de asemenea, sa fii destul de familiarizat cu spatiul de examen si cu profesorii care te vor examina. De asemenea, nu trebuie sa ignori somnul pentru ca acesta te va mentine in forma.
In momentul in care luati o nota mai mica nu trebuie sa va descurajati pentru ca aceste lucruri trebuie sa fie constructive si sa va faca sa munciti mai mult pentru urmatoare sesiune. In plus, o restanta nu este un capat de tara pentru ca vei putea sa o recuperezi. 
Un alt lucru pe care il intalnim destul de frecvent in cazul studentilor este frica de examenele orale. Foarte multi tineri ajung sa se teama de acest tip de examene. Ei bine, este foarte important sa iti cunosti profesorul si colegii de la cursuri sau seminatii. Astfel, examintorul te va evalua cu o usurinta mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.