miercuri, 10 iunie 2015

Ce contine un vin

Un vin bun se simte si la gust insa si la miros. Sunt semne care iti indica tot felul de caracteristici ale unui vin. Cu toate acestea, indiferent daca un vin de calitate inferioara sau nu exista anumite substante care oricum se regasesc in lista de ingrediente. Iata ce nu stiai ca are un vin in compozitia sa:

  • Un vin contine alcool. Rezulta din fermentatia strugurilor si este si normal sa existe o astfel de cantitate in compozitie. La asta se adauga de asemenea si un numar de calorii corelat cu cantitatea de alcoo. Asadar, un vin light este mai bun decat celelalte. 
  • Resveratrol. Suna ciudat insa de fapt este un antioxidant. De data aceasta este vorba de acel ceva care face bine - se stie clar ca acest antioxidant ajuta la prevenirea imbatranirii. Insa, acest ingredient este parte din pielita de struguri si vine intr-o cantitate destul de mica. 
  • Taninurile sunt si ele parte din reteta unui vin. De regula se regasesc numai la vinurile rosii, cu un gust bogat. Acestea ofera acel gust usor uscat, de tare, o senzatie astringenta. 
  • Histamina este si ea destul de comuna in lista de ingrediente ale unui vin. Aceasta este de fapt un alergen ce se foloseste la vinurile ce trec prin mai multe procese de fermentatie, pentru a i se defini textura intr-un anume fel, mai fina, mai placuta. 
Surpriza in pahar. Pe langa aceste ingrediente un vin poate contine de asemenea si sulfiti. Problema din acest punct de vedere este ca sulfitii ajuta la prevenirea oxidarii insa duce si la reactii mai putin placute. Unii experimenteaza stranutul, stari de alergie precum scarpinatul nasului. Si nu este deloc placut. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.