vineri, 31 iulie 2015

Cafeaua, buna atat de inhalat cat si de baut

Se stie ca a savura o cafea este mai mult decat o placere clasica. Din acest punct de vedere cafeaua are avantajele ei insa si cand o inhalezi se pare ca este de apreciat si cu efecte imediate. Cel putin in randul celor din straintate exista metode populare de energizare, tot pe baza de cafea, insa sub o alta forma.

Spray-ul pe baza de cafea, cel care se pulverizeaza pur si simplu, este de efect. Insa si inhalarea este pe aceeasi lungime de unda. Cum suna sa iti faci o infuzie de cafea? Sunt pe aceeasi lungime de unda cu tigarile electronice, intr-o oarecare masura. Doar ca, in loc de fum se inhaleaza de fapt guarana, acea combinatie cofeina si taurina, pentru efect maxim in energizare.

Desi FDA nu este intru totul de acord cu asta, avertizand despre efectele negative, dispozitivele sunt totusi cautate. Sunt cu mult mai puternice decat o cafea, au o concentratie mare si prin urmare ajung sa aiba si efecte secundare. Spre exemplu e ca si cand ai face exces de cafea, de unde si posibile palpitatii pe care le resimte consumatorul, durerile de cap sau chiar si de stomac. Insa asta pe larg spus, caci rezistenta fiecaruia este diferita, de unde si diversitate in gravitatea cazului.

Cresterea tensiunii se asociaza de asemenea cu inhalarea cafelei, de unde si problemele de fluctuatie in ritmul cardiac. Desigur, in prima faza nu se recomanda unui pacient cu probleme respiratorii sau cardiace, la fel cum si cafeaua in sine are anumite limite in ceea ce priveste consumul. Cu toate acestea insa, inhalarea este si mai grava. Prezentata insa ca si supliment alimentar, producatorii doresc sa arate partea pozitiva si sa faca din tipuld e cafea de inhalat un soi excelent pentru cei care au nevoie de energizare rapida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.