sâmbătă, 18 iulie 2015

Cat de mult polueaza artificiile?

Ce inseamna Ziua Independentei fara artificii? Se pare ca ziua de 4 iulie fara artificii ar putea fi o zi extra fara poluare a mediului inconjurator. Artificiile, dupa cum se stie, determina cresterea semnificativa a poluarii aerului. Poti sa simti mirosul de artificii, dar foarte multi oameni nu isi dau seama ca acest miros este poluant si pentru plamanii lor, nu doar pentru atmosfera.

Un nou studiu sustine ca artificiile din ziua de 4 iulie determina o crestere cu 42% a poluarii aerului. De asemenea, exista o crestere a particulelor fine, numite "PM 2.5" in seara in care se sarbatoreste Ziua Independentei in Statele Unite, in fiecare an. Particulele, fata de care oamenii de stiinta sunt ingrijorati, au un diametru de 2.5 micrometri si sunt o mare preocupare in cazul sanatatii.

Care sunt efectele cauzate de focurile de artificii?


Poluarea de particule- in special de cele fine- contine picaturi microscopice solide sau lichide, care sunt atat de mici incat pot ajunge in plamani si pot determina probleme de sanatate foarte grave. Expertii declara ca expunerea la aceste particule fine care polueaza atmosfera, cum sunt acestea eliberate in timpul focului de artificii, determina o crestere a riscului in fata infarctului miocardic, afectiuni pulmonare dar si accident vascular cerebral. De cele mai multe ori, focurile de artificii determina o crestere a incidentei batailor neregulate de inima, cresterea atacurilor de astm, a functiei pulmonare scazute dar si crestera simptomelor de probleme respiratorii.


Totodata, oamenii de stiinta explica ca au ales Ziua Independentei ca studiu pentru ca reprezinta cel mai bun moment de a realiza o analiza asupra impactului pe care il au focurile de artificii asupra calitatii aerului. Asadar, acest studiu va ajuta la realizarea unor predictii asupra calitatii aerului, care in prezent nu reprezinta o sursa principala de poluare a aerului. De asemenea, acest studiu trage un semnal de alarma celor care au probleme pulmonare si care ar putea fi extrem de afectati de efectele particulelor fine eliminate dupa focul de artificii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.