luni, 20 iulie 2015

Consumul de pepene si de ce este indicat

Daca e inclus in categoria de fructe/legume atunci e musai ca se indica de consum. O chestiune deja clasica tine de faptul ca acestea sunt necesare pentru nivelul de nutrienti, vitamine si minerale pentru organism. Asadar, la capitolul pepene verde de ce este acesta indicat? Ai numeroase motive pentru asta asa ca iata cateva motive in acest sens:

  • Te mentine in lupta cu kilogramale, daca nu chiar te ajuta sa slabesti. In acest sens pepenele are in mare parte, peste 90%, doar apa, ceea ce face ca numarul de calorii sa fie la zero. Il servesti cu placere, desi senzatia de foame revine imediat pana la urma nu te opreste nimeni sa mai iei o portie. 
  • Curata rinichii, asa cum se spune din popor adica ajuta si din punct de vedere diuretic. Pepenele este cu un mare continut de apa, ceea ce face ca sansele de a dezvolta pietre la rinichi sa fie tot mai mici. In plus, ajuta din punct de vedere al eliminarii de toxine din organism, intr-un ritm tot mai alert. 
  • Ajuta la hidratare. De fapt tot ceea ce cautam in zile toride de vara este sa avem alinarea unor momente de racoare asa ca din acest punct de vedere proprietatile diuretice sa fie bifate cu succes. Cum spuneam, continutul foarte mare de apa este de "vina". 
  • Antioxidantii pe care ii contine sunt un alt bun motiv pentru care ar trebui sa consumi pepene verde. Sa ne gandim ca ina cest fel fermitatea pielii se pastreaza, elasticitatea ei totodata? Asta il face bun de consum pentru tot restul vietii. Pacat ca nu traim in zone tropicale! 
Se mai spune despre pepene ca pana si coaja sa ar fi buna pentru piele, mai exact pentru a stopa dezvoltarea unor probleme precum accnea. Daca ne gandim si sub cate forme poate fi servirea de pepene este cert ca nu faci un compromis de consum deci totul spre bine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.