joi, 9 iulie 2015

Cu copilul in soare

Ne place vara, abia ce asteptam ca timpurile calduroase sa ne intoarca favorul de a veni in graba cu relaxare si concedii insa totul pana la un punct. Partea mai proasta este ca avem nevoie de aer de o temperatura echilibrata astfel ca acolo unde este prea cald deja intervine nevoia de a gasi metode care sa ne scape de probleme.

Mai ales pentru cei mici, caldura este inamic total. Sa ne gandim ca dragii de ei la inaltimea lor resimt cu mult mai tare puterea soarelui si caldura ce se emana din asfalt. E nebunie curata sa credem ca daca ii lasam sa alerge de colo colo prin parc inseamna ca le oferim sansa de relaxare. Masurile ce se impun tin de pasi simpli:

  • Hidratare: desigur, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, mai cu seama daca cel mic nu este prea obisnuit sa bea lichide multe. Asigurarea nevoii de a ne hidrata este un lucru imperativ in randul tuturor si mai ales pentru cei mici. Asadar, pana cand sa ii fie prea cald, ofera-i apa din plin. 
  • Joaca: exista si ore potrivite pentru asta insa si o nevoie de program pentru a se evita deshidrata. Asadar, a nu se permite ca joaca sa fie exagerata; nu lasati copiii sa alerge pana cand nu mai au respiratie, pana cand se deshidrateaza. 
  • Somn: este indicat sa se prelungeasca timpul de somn dimineata, la orele la care racoarea ii poate face pe cei mici sa se relaxeze total. Cateva ore in plus cand somnul e mai dulce pot compensa cu greul de a merge la somn seara, cand aerul este inca irespirabil. 
  • Alimentatie: alimentele greu de digerat fac ca starea in sine sa nu fie  una buna. Pentru a ne manifesta corect si a functiona ca atare pe timp de canicula se recomanda o alimentatie bogata in fructe, legume de sezon si nu numai, iaurturi si a se evita prajeala. 
  • Imbracaminte: hainele lejere sunt un interes, minimul posibil. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.