vineri, 3 iulie 2015

Mituri babesti ce au explicatie in realitate

Cu siguranta ca fiecare in parte a avut parte la un moment dat de sfaturile  unei persoane  mai in varsta, de la parinti la bunici si asa mai departe. Se pare ca astfel de idei, mituri sunt leacuri babesti la care poate ca apelam in cele din urma. Sunt insa sau nu adevarate? Iata cum se explica unele dintre ele.

Foloseste miere pentru a vindeca rani 

Un astfel de mit are substrat de adevar. Un simplu test iti arata ca mierea este utila cand vine vorba de semnele ce raman de la acnee spre exemplu. Insa se aplica si in cazul ranilor, per general vorbind. Actiunea acesteia se refera la protectia ce o realizeaza mierea fata de mediul bacterian si rana, favorizand totodata ca aceasta sa se vindece mai repede, sa isi refaca tesutul mai repede.

Daca ai suferit o arsura untul ajuta?

Ai fi in stare sa folosesti orice numai sa stii ca senzatia de ars si de caldura exagerata se camleaza. Insa daca te gandesti la unt nu ai niciun beneficiu. O astfel de idee este prosteasca.

Poti raci de la aerul conditionat 

Corect. Aerul conditionat este de regula responsabil de faptul ca usuca muscoasa, ceea ce face ca un virus sa aiba un mediu propice pentru a se dezvolta si pentru a se inmulti - se pare ca are mare legatura cu ceea ce tine de un mediu mai racoros.

Racesti cand ai parul ud 

Mai degraba expresiile romanesti sunt cele care te fac sa crezi asta, cum ca vantul rece respectiv curentul favorizeaza o stare proasta cand vine vorba de posibilitatea de a-ti slabi imunitatea si de a raci. In concret, asta se poate explica prin faptul ca parul tinut ud pe cap este cel care poate favoriza ca vasele de sange sa actioneze in sens negativ asupra vaselor si mai apoi asupra globulelor albe.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.