duminică, 12 iulie 2015

Va ecraniza Disney viata lui Charles Darwin?

Recent, Disney a anuntat ca ar dori sa realizeze un scenariu pentru un film biografic a stramosului care a pus bazele evolutiei umane, Charles Darwin. Disney nu este cunoscut, in mod normal datorita filmelor sale biografice, dar in ultima vreme incearca sa se ramifice. Ultima data cand Darwin a fost subiectul unei ecranizari a fost in anul 2009- "Creation" cu Jennifer Connelly si Paul Bettany. Cu toate ca inca se afla in proces de dezvoltare a acestei idei, imaginea celor de la Disney se bazeaza pe biografia "Annie's Box", realizata de catre un stranepot de-al lui, Randal Keynes, astfel ca putem presupune ca sursa scenariului este una foarte bine documentata dar si interesanta. Adevarata intrebari se pun in felul urmator: va reusi Disney sa faca dreptate unuia din cei mai importanti stramosi ai stiintei naturale?

Ce ne dorim sa vedem?


Pe parcursul ultimului deceniu, se pare ca Disney intentioneaza sa promoveze o varietate mai mare de genuri de filme, incercand sa isi construiasca o imagine ca un producator de filme pentru cei mai in varsta, nu doar pentru copii.


Daca scenariul va ramane fidel biografiei descrise de Randal Keynes, se va contura un portret intim a vietii lui Darwin, care va descrie relatia dintre el si sotia sa dupa ce si-au pierdut fiica iubita- Annie. "Annie`s Box" este o privire fascinanta catre viata privata a lui Darwin, aici gasindu-se si cearta sa interna cu privire la teoria evolutiei umane si explorarea progresiei umanitatii, abordand si cea mai mare intrebare: ce ne distinge de alte primate? In carte sunt descrisi si alti membri ai familiei lui Darwin, dar si prieteni ai acestuia. Asa ca, daca Disney nu se abate din calea acestei biografii, acest film probabil ca va fi o capodopera, prin intermediul careia putem arunca o privire in mintea omului care a dezvoltat teoria evolutionista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.