vineri, 24 iulie 2015

Slapii sunt inamici

In sfarsit delibereaza cineva ca slapii nu sunt cea mai inspirata pereche de incaltari. Slapii sunt de regula cei care ii ai la indemana pe timp de vara insa nu sunt tocmai si cea mai sanatoasa alegere. Tinand cont de asta se pare ca sunt si studii care certifica aceste aspecte, facand totul cu un puternic accent pe sfatul specialistului de a limita purtarea unor astfel de incaltari. 

In primul rand, dat fiind ca sunt atat de putin inchisi ca si model, doar cu acele barete care de regula sunt intre degete, specialistii spun ca provoaca se pare o miscare mai dificila. Din acest punct de vedere degetele si articulatiile sunt fortate si apare nu numai senzatia de durere ci si concret deficiente la miscare. In timp durerea poate ca te obisnuiesti cu ea insa incep sa apara modificari osoase. 

In al doilea rand, contactul talpii cu anumite bacterii este din ce in ce mai frecvent. Din acest punct de vedere se pare ca avem mai multe sanse sa transportam tot felul de mizerii si de ciuperci. Numai cand pasesti intr-o toaleta publica ai atat de multe sanse si riscuri cu privire la murdaria picioarelor incat peste 13 mii de bacterii, suplimentare fata de alte cazuri, sunt "prezente" care ingrijoreaza. 

Cat despre ceea ce inseamna stilul ales slapii sunt vazuti adesea ca un afront la stilul fashion. Unii spun ca sunt hidosi si deloc o optiune, ca aduc a alternativa ieftina a incaltarilor potrivite pe timp de vara. Aici este deja o chestiune discutabila. Pana la urma slapii in sine si mai ales cei din plastic au fost creati ca si incaltaminte de vara pentru plaja, pentru timpul petrecut la  mare, pe nisip. De aici si pana la a adopta asa ceva pentru a purta pe strada este deja o chestiune prea departata de corectitudine din punct de vedere al sanatatii picioarelor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.