joi, 27 august 2015

Barbatii supraeducati sunt mai predispusi la o relatie non-heterosexuala

Un nou studiu realizat de Universitatea Notre Dame indica faptul ca barbatii supraeducati sunt mult mai predispusi sa fie non- heterosexuali, in timp ce femeile cu o educatie foarte buna sunt mult mai susceptibile sa declare ca sunt heterosexuale si ca au o identitate sexuala stabila.

Dr. Elizabeth Aura McClintock, autorul studiului si profesor asistent de sociologie, a declarat ca "am fost surprinsa de cat de puternica este aceasta asociere in cazul femeilor, cu toate ca nu am fost deloc suprinsa de directia in care merg ambele sexe."

McClintock a analizat datele de la National Longitudinal Study of Adolescent to Adult Health. In esenta, aceasta a urmarit 5018 femei si 4191 barbati pe masura ce au trecut de la anii de adolescenta la cei de maturitate. Astfel, colectarea datelor a inceput in anii 1994/1995 si s-au incheiat in 2007/2008. In medie, participantii si-au inceput studiul la varsta de 16 ani si l-au incheiat la varsta de 28 de ani. Ca parte a studiului recent, oamenii de stiinta au evaluat atractivitatea fizica a fiecarui participant al studiului.

In mai multe moduri, concluziile lui McClintock au confirmat rezultatele deja cunoscute din studiile anterioare. De exemplu, femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii sa fie bisexuale si, de asemenea, sa isi schimbe identitatea sexuala de-a lungul timpului. "Nu numai ca femeile pot experimenta atractie fata de ambele sexe, mai mult decat o fac barbatii, se pare ca acest lucru ofera femeilor o libertate mai mare de exprimare." Intre timp, noul studiu a descoperit ca barbatii sunt mult mai predispusi sa fie ori "100% heterosexuali" ori "100% homosexuali".

Identitatea sexuala


De asemenea, McClintock este de parere ca aceasta presiune sociala combinata cu natura sexuala a unei femei inseamna mai multe oportunitati romantice care pot sa ii influenteze identitatea sa sexuala. Studiul a mai aratat, de exemplu, ca, cu cat femeile erau mai atractive din punct de vedere fizic cu atat s-au declarat a fi "100% heterosexuale", fata de cele care nu aratau atat de bine din punct de vedere fizic. Potrivit McClintock, femeile atractive au mai putin sanse de a exploata o relatie cu un partener de acelasi sex.

Intre timp, femeile care au mai putine oportunitati cu barbatii, ar putea sa aiba parte de un partener de acelasi sex... din simplul motiv ca locul ramane liber. Atunci cand vine vorba de identitate sexuala, McClintock sustine ca rezultatele sale arata ca, cel putin in cazul femeilor, contextul conteaza foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.