luni, 31 august 2015

Ce este lidocaina?

Lidocaina reprezinta un anestezic local care poate fi aplicat pe piele in ideea de a reduce senzatia de durere imediata, reusind sa produca amorteala. Prima data cand a aparut pe piata lidocaina a fost in anul 1984, si este disponibila in farmacii fara a avea nevoie de prescriptie medicala. Astfel, lidocaina devine utila pentru o varietate mai mare de afectiuni medicale, fiind un medicament care este adesea inclus in trusele de prim ajutor gasindu-se sub forma unei creme care ajuta la reducerea durerilor. Spary-urile pentru tratarea arsurilor solare sau a muscaturilor de insecte includ, de cele mai multe ori, lidocaina - acesta fiind principalul ingredient. Gelul cu lidocaina este folosit in procedurile stomatologice fiind o modalitate de a amorti zona inainte de a aplica o injectie sau pentru a reduce durerea care poate sa apara dupa ce o procedura s-a incheiat.

Lidocaina functioneaza prin blocarea semnalului de durere trimis de catre terminatiile nervoase spre piele. Atunci cand se aplica pe zona afectata, senzatia de amorteala apare in mai putin de 20-30 de secunde, iar in functie de ingredientele medicamentului, efectul acestuia poate dura si pana la o jumatate de ora. De asemenea, lidocaina nu este destinata pentru uz intern, astfel ca daca este necesara aplicarea sa pe membranele mucoase, aplicarea acesteia ar trebui sa se faca cu grija.

Se mai poate folosi in doze mici sub forma de tablete pentru combaterea tusei, fiind folosit pe scara larga in stomatologie. Medicamentul mai este folosit in tratamentul zonei Zoster, stabilizarea ritmului cardiac.

Supradoza de lidocaina

In ciuda faptului ca lidocaina este vanduta fara prescriptie medicala, acesta este un medicament destul de puternic, iar riscul de supradozare este destul de mare. Simptomele de supradoza adesea includ ameteala sau vomitare, dureri in capul pieptului, tremur sau crize de tremurat, vaz in ceata sau viziune dublata si respiratie greoaie. Alte efecte secundare ar putea consta in tulburari ale sistemului central nervos, stari de neliniste, crampe, alergii sau tulburari ale ritmului caardiac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.