luni, 5 octombrie 2015

E timpul sa arunci anumite lucruri

Toata viata noastra adunam lucruri. Tot timpul suntem setati sa adunam cate ceva, desi nu ne dam seama de asta. La propriu si din lumea materiala adunam de la haine la produse care in final ajung sa ne ocupe spatiul disponibil din casa. La un moment dat insa, iti dai seama ca ar mai trebuie sa arunci din ele.

Iata si un top al lucrurilor de care ar trebui sa scapi:

  • Haine mai vechi. Este adevarat ca moda vintage este una apreciata insa in masura in care este vorba de piese vestimentare cu gust. De la haine patate pana la cele uzate sau care nu iti mai plac, ar trebui sa faci o data pe an un soi de triere pentru a mai scapa de unele lucruri din garderoba ta. Ai fi surprinsa cat de multe vei arunca din ele.
  • Din lumea consumabilelor sau a hartiilor. De la agende si pana la biletele, facturi de peste an, cu siguranta ca sunt numeroase lucruri pe care sa le arunci. Sa nu mai vorbim de acele lucruri de papetarie sau de birotica care troneaza in casa ta fara rost. Nici nu iti dai seama de asta pana cand nu ai nevoie de un pix si constati ca niciunul nu scrie. 
  • Lucruri fara pereche. Ramane un mister cum putem sa spalam cate o soseta si sa pierdem perechea. Este un lucru destul de frecvent, iritant si care duce la formarea unei multimi de sosete fara pereche. Asadar, acestea ar trebui sa isi gaseasca drumul spre gunoi. Nu sunt insa singurele care au o astfel de soarta, astfel ca si recipientele din plastic fara capace spre exemplu se pot incadra aici. 
  • Din lumea cosmeticelor - la fel ca multe alte prpduse de consum si cosmeticele au data de valabilitate. In acest sens ar trebui sa se respecte termenii de calitate, pentru a proteja pielea de reactii neplacute, Ojele mai vechi se ingroasa sau se usuca, precum si un rimel uitat in geanta. Un ruj mai vechi nu mai este durabil, in timp ce trusa de machiaj veche se farmiteaza complet. 
Din lumea copiilor si lucrurile lor exista de asemenea lucruri de care sa scapi. Daca nu sunt jucarii pe jumatate functionale ce se arunca atunci poti valorifica cateva. Cel putin sa faci o donatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.